Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.08.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  Komunalne vesti
  08.03.2014.

  Red vožnje

  Od ponedeljka je na snazi novi red vožnje Suboticatransa u kome ima manjih izmena. Na liniji Subotica-Đurđin polazak iz Đurđina pomera se sa 5 i 40 na pola šest, a polazak sa Čerepeša u šest sati pomera se na 5 i 50. Na istoj liniji autobus iz Subotice će umesto u 15 i 20 polaziti u pola četiri posle podne. Na liniji Subotica-Dušanovo autobus iz Subotice će umesto u 5 i 10 ići u 5 i 20. Polazak u 15 i 20 pomera se na pola četiri. Na gradskoj liniji 16 polazak iz Aleksandrova se sa 14 časova pomera na 14 i 5, kao i sa 15 sati na 15 i 15. Sa Teslinog naselja autobus će polaziti umesto u 15 časova, u 15 i 5 sati.

  Preko granice

  Zavod za urbanizam u Subotici i segedinsko predstavništvo Instituta saobraćajnih nauka iz Budimpešte realizuju projekat pod nazivom "Prekogranična saobraćajna platforma za transportno planiranje". U planu je izrada studije i prikupljanje podataka za izradu posebnog kompjuterskog programa koji će korisnicima transporta omogućiti da izaberu najbolju putanju za prevoz robe ili putnika uz maksimalnu uštedu goriva i vremena. U okviru projekta biće organizovane radionice i obuka za upotrebu novog softverskog programa. Vrednost projekta je 240 hiljada evra, a subotički Zavod je dobio polovinu novca. Softversko rešenje će putem interneta biti dostupno javnim, komunalnim preduzećima, privatnicima i gradjanima.

  Remonti

  Izuzetno lepo vreme za ovo doba godine omogućilo je monterima subotičke Elektrodistribucije da ranije nego obično krenu u remonte objekata. Upravo se završava rekonstrukcija mreže u Aleksandrovu i Bikovu gde je postavljeno 28 novih trafostanica. Mreža je prebačena sa 10 na 20 kilovoltne vodove što će omogućiti stabilnije snabdevanje i napon. U poslove je investirano 25 miliona dinara. Do kraja godine monteri će obnoviti delove mreže u Ulici grožđa i Titogradskoj ulici u gradu, zatim u Bačkim Vinogradima i Ulici Nikole Tesle u Ljutovu. Do slobodne zone u Malom Bajmoku biće od Naumovićeva položen rezervni strujni kabl za snabdevanje. U posao će biti investirano oko 8 miliona dinara.

  Novo Selo

  Mesna zajednica Novo Selo u prioritete za 2014. godinu uvrstila je izgradnju biciklističke staze na Bajskom putu i u Gajevoj ulici, zbog čestih nezgoda na ovim deonicama u kojima stradaju biciklisti. Na raskrsnici Gajeve i Bajskog puta predlaže se izgradnja kružnog toka sa kompletnom infrastrukturom. Plan Mesne zajednice sadrži i rekonstrukciju kolovoza u ulicama Stevana Mokranjca, Petra Svačića, Antuna Mihanovića, Mičurinovoj od Ulice Gregora Kreka do Fruškogorske i u Radoja Vujoševića. Pošto zbog neregulisanih ulica nema uslova za izgradnju kanalizacije i asfalta, u Novom Selu traže da se izravna i pospe tucanikom 13 ulica na ovom području.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja