Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.06.2018. ?etvrtak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  U ponedeljak, 10. marta, štrajkuju subotički lekari
  09.03.2014.

  U ponedeljak, 10. marta, štrajkuju subotički lekari

  U ponedeljak, 10. marta, subotički lekari Bolnice i Doma zdravlja održaće jednodnevni štrajk upozorenja, a glavni zahtev sindikata lekara su ukidanje solidarnog poreza i ukidanje ograničavanja prijema radnika u sistemu zdravstva.
  Dok štrajk bude trajao, u ponedeljak, 10. marta, u obe ustanove obavljaće se minimum procesa rada određen Zakonom o štrajku, a to znači da će se u Domu zdravlja primati samo hitni slučajevi, radiće pedijatrija i ginekolozi sa trudnicama.

  686_1.jpg

  U Bolnici nijedna ambulanta neće raditi, nego samo hospitalni U ponedeljak, 10. marta, subotički lekari Bolnice i Doma zdravlja održaće jednodnevni štrajk upozorenja, a glavni zahtev sindikata lekara su ukidanje solidarnog poreza i ukidanje ograničavanja prijema radnika u sistemu zdravstva.  Dok štrajk bude trajao, u ponedeljak, 10. marta, u obe ustanove obavljaće se minimum procesa rada određen Zakonom o štrajku, a to znači da će se u Domu zdravlja primati samo hitni slučajevi, radiće pedijatrija i ginekolozi sa trudnicama. U Bolnici nijedna ambulanta neće raditi, nego samo hospitalni deo, dok će se svi slučajevi upućivati na urgentno odeljenje. Hitna pomoć Doma zdravlja radiće neizmenjeno.

  - Nove izmene Zakona predviđaju još gori status najškolovanijih zdravstvenih radnika koji su pogođeni solidarnim porezom kao i ograničavanjem zapošljavanja lekara kojih je u sistemu sve manje, posebno u određenim zdravstvenim oblastima.  Imate primer da lekari Doma zdravlja koji dežuraju noću u Hitnoj pomoći kako bi popravili svoje materijalno stanje potpadaju pod solidarni porez pa ispada da prekovremeno rade besplatno. I u Bolnici je to slično, jer tamo lekari zbog deficita stručnih kadrova su primorani da dežuraju znatno duže čak besplatno odrade i do 40 sati, što je krajnje ponižavanje lekarske profesije i časti - izričito je naglasila dr Klara Kodžoman Pejić - predsednik štrajkačkog odbora Sindikata lekara Vojvodine.

  U Sindikatu lekara tvrde da je ovo kap koja je prelila čašu nezadovoljstva i da će biti uporni kao i pre dve godine kada je takođe bio organizovan masovni štrajk u svojim zahtevima jer su oni tada posle višemesečne borbe ipak doneli rezultate.  Sindikatu lekara Vojvodine podršku su dali i Lekarska komora Vojvodine, Društvo lekara Vojvodine i granski sindikat “Nezavisnost” na svim nivoima, protest obuhvata sve lekare u Subotici, a štrajk će se inače organizovati u celoj Srbiji.  Ukoliko ne dođe do povoljnih vesti od nadležnih, Sindikat lekara najavljuje radikalizaciju protesta do ispunjenja zahteva.  A. Šiškadeo, dok će se svi slučajevi upućivati na urgentno odeljenje. Hitna pomoć Doma zdravlja radiće neizmenjeno.  - Nove izmene Zakona predviđaju još gori status najškolovanijih zdravstvenih radnika koji su pogođeni solidarnim porezom kao i ograničavanjem zapošljavanja lekara kojih je u sistemu sve manje, posebno u određenim zdravstvenim oblastima.  Imate primer da lekari Doma zdravlja koji dežuraju noću u Hitnoj pomoći kako bi popravili svoje materijalno stanje potpadaju pod solidarni porez pa ispada da prekovremeno rade besplatno. I u Bolnici je to slično, jer tamo lekari zbog deficita stručnih kadrova su primorani da dežuraju znatno duže čak besplatno odrade i do 40 sati, što je krajnje ponižavanje lekarske profesije i časti - izričito je naglasila dr Klara Kodžoman Pejić - predsednik štrajkačkog odbora

  Sindikata lekara Vojvodine.  U Sindikatu lekara tvrde da je ovo kap koja je prelila čašu nezadovoljstva i da će biti uporni kao i pre dve godine kada je takođe bio organizovan masovni štrajk u svojim zahtevima jer su oni tada posle višemesečne borbe ipak doneli rezultate.  Sindikatu lekara Vojvodine podršku su dali i Lekarska komora Vojvodine, Društvo lekara Vojvodine i granski sindikat “Nezavisnost” na svim nivoima, protest obuhvata sve lekare u Subotici, a štrajk će se inače organizovati u celoj Srbiji.

  Ukoliko ne dođe do povoljnih vesti od nadležnih, Sindikat lekara najavljuje radikalizaciju protesta do ispunjenja zahteva.

  A. Šiša

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja