Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 20.06.2018. Sreda
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Hitna prebukirana u februaru
  12.03.2014.

  Vremenski uslovi uticali na pogoršanje zdravlja

  Tokom proteklog meseca zabeležen je rekordno veliki broj poziva građana službi Hitne medicinske pomoći. U Domu zdravlja kažu da se većina osoba žalila na razne tegobe ali sve izazvane naglim promenama vremenskih uslova. Istovremeno, povećava se i broj lekarskih intervencija na terenu, te ih je sada 38 za 24 sata.

   701_1.jpg

  - Ukupan broj intervencija u februaru, u gradu i vangradskim punktovima Čantavir i Bajmok bio je 1141. U ambulantu Hitne pomoći javilo se 1200 pacijenata, što je iznad proseka u ovim mesecima.  O porastu lekarskih intervencija takođe govori i podatak da su od početka godine do marta, lekarske ekipe intervenisale 2050 puta, dok je u istom periodu prošle godine bilo 350 manje izlazaka na teren, odnosno ove godine se broj poziva povećao za 14% - rekla je dr Mihaela Budimski - piar Doma zdravlja Subotica na pres konferenciji.

  Takođe je upozorila da ukoliko se ovaj trend zadrži, biće doveden u pitanje kvalitet pružanja zdravstvenih usluga, a naročito onima koji neosnovano pozivaju hitnu pomoć. Kako je objasnila, to znači da lekari hitne pomoći nisu u mogućnosti da vrše sistematske preglede na terenu niti da savetuju pacijente na koji način da se leče.

  Na Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, iz kućnih uslova transportovano je 12 pacijenata sa akutnim infarktom miokarda. A mart - mesec borbe protiv raka u ovoj ustanovi obeležiće se akcijom „Selu u pohode” koja će biti organizovana 19.  marta u Mesnoj zajednici “Palić”, gde će se sugrađankama, pored preventivnog pregleda, raditi i pregledi dojki.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja