Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.06.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Mirno, ali oštro!
  14.03.2014.

  Lekari u Subotici održali jednodnevni štrajk upozorenja

  Lekari Bolnice i Doma zdrav lja održali su kako je i najavljeno u ponedeljak, 10. marta, jednodnevni štrajk upozorenja.  Hol Bolnice bio je tog dana vidno prazan, kao i Dom zdravlja.  Kako kažu organizatori štrajka, situacija je bila takva, da se osećalo da lekare podržavaju i sami pacijenti koji nisu dolazili bez preke potrebe.

  — Štrajk je prošao mirno, bez incidenta, i uz strogo pridržavanje zakonskog minimuma procesa rada. U Bolnici su se radili samo hitni slučajevi kojih nije bilo puno, a u Domu zdravlja do 12 časova, bilo je svega jedan do dva obavljena pregleda — rekla je dr Klara Kodžoman Pejić - predsednik štrajkačkog odbora Sindikata lekara Vojvodine i pedijatar u subotičkoj Bolnici.  Glavni zahtev Sindikata lekara su ukidanje solidarnog poreza i ograničavanja prijema radnika u sistemu zdravstva. Kako se navodi, zbog deficita stručnih kadrova, lekari u Bolnici i Domu zdravlja su primorani da dežuraju znatno duže, i čak besplatno odrade i do 40 sati, što je krajnje ponižavanje lekarske profesije i časti.

  U Sindikatu lekara tvrde da će biti uporni i ovaj put, kao i pre dve godine, kada je takođe bio organizovan masovni štrajk, kada je višemesečna borba ipak donela rezultate.

  Sindikatu lekara Vojvodine podršku su dali i Lekarska komora Vojvodine i granski Sindikat “Nezavisnost” na svim nivoima.

  Štrajkački zahtevi, kako tvrde sindikalci i ovaj put su uredno prosleđeni Vladi Srbije, a odgovora još uvek nema. Iz tog razloga je najavljeno, da ukoliko i dalje ne bude reakcija nadležnih, biće organizovan štrajk do ispunjenja zahteva, koji je znatno radikalniji od ovog, održanog štrajka koji je bio samo upozorenje.

  A. Šiškat

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja