Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Gradski odbor DS Odluke poslednje sednice Skupštine - nezakonite
  15.03.2014.

  U Gradskom odboru Demokratske stranke tvrde da su Odluke donete na poslednjoj sednici Skupštine Grada, a vezane za imenovanja vršilaca dužnosti direktora javnih preduzeća, nezakonite a da su i prve posledice već jasno vidljive.

  711_1.jpg

  - Agencija za privredne registre već je uputila dopis da neće registrovati nadzorne odbore koji su nekompletni i zatražila je od javnih komunalnih preduzeća da im dostave svoje statute zbog toga što u njima tačno piše koji su uslovi za članstvo u nadzornim odborima i koliko nadzorni odbor broji. Podsetiću, po Zakonu nadzorni odbori u JKP lokalnih samouprava broje tri člana a Skupština Grada je u 4 preduzeća izabrala po 3 člana dok je u ostalih 11 izabrala svega dva člana. Jasno je da takvom Odlukom nije izabran nadzorni odbor i da on ne može da funkcioniše niti da bude upisan u APR.  Moraće sve da se vrati na početak na šta smo i upozoravali, tako da su ove odluke ništavne jer se ne mogu ni sprovesti - istakao je Slavko Parać, šef odborničke grupe DS u lokalnom parlamentu na konferenciji za novinare.On je takođe naveo da je prekršen i Zakon o advokaturi jer su u dva slučaja u nadzorne odbore izabrani advokati, a da je takođe gruba greška učinjena što je za zamenika načelnika Gradske uprave postavljen sekretar Skupštine Grada koji pre toga nije podneo ostavku na mesto sekretara već je na prethodnoj sednici obavljao tu funkciju.

  U DS-u ocenjuju da je očigledno da sadašnja lokalna samouprava radi nezakonito a da su upravo ovi potezi dokaz nestručnosti, nesposobnosti i bahatosti lokalne vladajuće garniture.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja