Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Vojvođani će glasati za DS
  15.03.2014.

  Demokratska stranka postoji 24 godine, i iskustvo te dve i po decenije govori da je svaki izlazak iz DS našu stranku činio snažnijom i uticajnijom.  Tužan je trenutak u kome je Tadić ostavio stranku koja ga je podržavala toliko dugo, ali je sve jasnije šta je praktična upotrebna vrednost Tadićevih napada na DS - to je preporučivanje Vučiću za neku buduću koaliciju
  Ivan Jović

  Bojan Pajtić, zamenik predsednika DS-a i premijer pokrajinske Vlade u intervjuu za Info lokal medija grupu kaže da neće biti prevremenih izbora u Vojvodini. On takođe tvrdi da će DS na parlamentarnim izborima ostvariti dobar rezultat jer je jedina alternativa lošoj vlasti koju oličava SNS.

   712_1.jpg

  SNS, ali i SPS i DSS insistiraju na tome da vaša vlast više nije legitimna? Plašite li se rezultata parlamentarnih izbora?

  - Ne plašim se rezultata, bavljenje politikom podrazumeva to da je vaš rad neprekidno pod kontrolom javnosti i da se na svakim izborima iznova vrednuje. Što se očekivanja tiče, teško je prognozirati rezultate iz prostog razloga što se ovi izbori odvijaju u jednoj nametnutoj napetosti i u atmosferi straha i pritiska. Danas zbog straha koji postoji među ljudima, rekordnih 30% građana kaže da će glasati ali se ne usuđuju da kažu za koga. Očigledno su to glasači opozicije, a mnogi od njih su upravo birači DS-a, jer je DS zaista jedina stranka koja se danas SNS-u suprotstavlja i odbija i pomisao na koaliciju s njima.

  Mnoge agencije daju vam manje od 10 odsto podrške građana.  Jesu li pogrešili?

  - Istraživanja javnog mnjenja umesto da služe analizi, najčešće se koriste za manipulacije, kreiranje atmosfere i oblikovanje biračkog tela. Sve postaje jasno kad se sagleda ko su poručioci tih istraživanja, onda se lako da zaključiti ko i zašto ima interes da plasira razne besmislene teze.

  U slučaju lošeg rezultata DS, hoćete li tražiti smenu Dragana Đilasa, kao što ste 2012. podržali smenu Tadića?

    - Demokratska stranka nije demokratska samo u imenu, nego je demokratska u svojoj suštini - o rezultatima se razgovara posle izbora, kada građani daju svoj glas. Posle izbora na nacionalnom nivou slede unutarstranački izbori i provera legitimiteta svih, ne samo Dragana Đilasa.

  Tadić je, kako kaže, napustio DS zbog njene saradnje sa tajkunima.  Ima li istine u tome i koliko je DS uzdrman Tadićevim odlaskom?

  - Demokratska stranka postoji 24 godine, i iskustvo te dve i po decenije govori da je svaki izlazak iz DS našu stranku činio snažnijom i uticajnijom.  Tužan je trenutak u kome je Tadić ostavio stranku koja ga je podržavala toliko dugo, ali je sve jasnije šta je praktična upotrebna vrednost Tadićevih napada na DS - to je preporučivanje Vučiću za neku buduću koaliciju.

  Kako će glasati Vojvođani, za DS ili SNS?

    - Ne sumnjam u to da će građani Vojvodine i ovog puta u Demokratskoj stranci prepoznati one koji rade i grade, one koji od zakorovljenih i zaboravljenih gradilišta prave nove institucije a od siromašne zemlje povoljan ambijent za investicije.

  Tvrdite da je Vojvodina odličan region za strana ulaganja.  Zašto su onda izostale velike investicije?

  - Od Fajnenšl tajmsa smo dobili prvu nagradu baš u oblasti privlačenja stranih investicija. A do pre dve godine Srbija je godišnje imala oko milijardu i po evra investicija. Dakle, ovaj režim je rasterao investitore. Logično je da se strani investitori plaše da ulažu u zemlju u kojoj predsednik države kaže da ga prisluškuju pa niko ne odreaguje niti bilo ko za to odgovara, zemlju u kojoj ministarka energetike optuži nekog od kolega da radi za stranu državu, pa opet niko ne odreaguje.  Šteta je napravljena, zemlja je dodatno zadužena, ali spremni smo da se borimo i rešavamo te probleme i da nastavimo rad na uspehu i da broj od 250 stranih kompanija i njihovih 70.000 zaposlenih u Vojvodini nadalje povećavamo.

  Očekujete li da će „statutarna kriza“ biti razrešena prevremenim pokrajinskim izborima?

  - Već ravno 10 godina slušamo kako pokrajinska Vlada samo što nije pala.  Uprkos željama nekih, ni za milimetar se nije promenila situacija u odnosu na ranije. Pokrajinski izbori, prema Ustavu i zakonu, slede 2016. godine.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja