Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Aktivnostima do veće svesti
  18.03.2014.

  Nacionalni dan borbe protiv raka dojke

  Povodom obeležavanja Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, 20. marta i u našem gradu biće organizovano niz akcija u kojima će se govoriti o raku dojke, njegovoj prevenciji i značaju podizanja svesti o ovom sve većem problemu.

  726_1.jpgZavod za javno zdravlje , Dom zdravlja, Apoteka Subotica i Crveni krst, uz podršku Grada i Međuopštinskog društva za borbu protiv raka opštine Bačka Topola i Mali Iđoš, organizuju promotivnu šetnju „Korakom do zdravlja” 20. marta, od 11 časova. Šetnja će biti organizovana od Gradske kuće preko Radijalca do Hale sportova i nazad.  Na sunčanom satu i kod Hale sportova će biti postavljeni štandovi sa tendom gde će učenici subotičkih srednjih škola i volonteri Crvenog krsta deliti promotivni materijal i roze mašnice. Cilj ove akcije je skretanje pažnje na značaj skrining pregleda i ranog otkrivanja raka dojke, te važnosti odazivanja žena na mamografski pregled.  Akcija promoviše i razne oblike fizičke aktivnosti i ima za cilj da mobiliše sve naše sugrađanke i sugrađane. Ovom akcijom se ukazuje i na značaj zdravih oblika ponašanja u očuvanju i unapređenju sveukupnog zdravlja.

  Planirana je i akcija „Selu u pohode „Proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje” u Mesnoj zajednici Bikovo, 19. marta, od 9 do 12 časova.  Cilj akcije je promocija zdravih stilova života u ruralnim sredinama Subotice i mobilizacija stanovnika ovih naselja na redovne kontrole zdravlja i skrining preglede. Svim ženama će biti urađen besplatan klinički pregled dojki, najavljeno je iz subotičkog Zavoda za javno zdravlje.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja