Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  Komunalne vesti
  21.03.2014.

  Bajmok

  U Bajmoku je u toku sanacija kolovoza u nekoliko ulica, započeta na inicijativu Mesne zajednice prošle godine. Udubljenja i ispupčenja, sa ojačavanjem putne podloge, rade se na Kosovskom trgu i u ulicama Mažuranićevoj, Dubrovačkoj, Zmaj Jovinoj, Kralja Tomislava i delu 29. Novembra. Vrednost radova je 3 miliona dinara a izvođač preduzeće “Dubrava”. Od 1. aprila treba da počne sanacija i proširenje za jedan metar Njegoševe ulice sve do graničnog prelaza, a Bajmočani očekuju da Direkcija za izgradnju grada, koja finansira ove radove, raspiše javnu nabavku na osnovu koje će se u toku godine obaviti i sanacija udarnih rupa na putevima u naselju.

  Struja iz mulja

  U Javnom komunalnom preduzeću “Vodovod i kanalizacija” uskoro očekuju da počnu isporuku električne energije elektrodistributivnom sistemu, zahvaljujući proizvodnji struje iz biogasa na uređaju za prečišćavanje otpadne vode. Za sada preduzeće strujom dobijenom na ovaj način pokriva oko 40 odsto potreba u funkcionisanju prečistača, a isporukom proizvedenih kilovata, zahvaljujući razlici u tarifi, doći će do sredstava neophodnih za održavanje uređaja.

  Nova hala

  Akcionarsko društvo “Tržnica” spremno je da počne realizaciju projekta nove Mlečne hale na robnoj pijaci u Malom Bajmoku, vrednog 30 miliona dinara, čim dobije saglasnost lokalne samouprave. Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, koji je prisustvovao prezentaciji rada ovog akcionarskog društva, obećao je da će pokrajinska Vlada na svaki način pomoći “Tržnici”, koja je u poslednjih pet godina prevazišla posledice neuspešne privatizacije.

  Plakatiranje

  Komunalni inspektori u saradnji sa Komunalnom policijom evidentirali su, na osnovu sadržaja plakata, sve stranke koje su ih u toku predizbornih aktivnosti lepile na nedozvoljenim mestima, i protiv njih će biti podnete prijave sudiji za prekršaje. U ovom slučaju, za pravna lica predviđene su kazne od 50 hiljada do milion dinara. Odluka o komunalnom redu predviđa mesta na kojima se mogu isticati plakati, a inspekcija je izdala nalog interventnoj ekipi „Čistoće i zelenila” da ih ukloni, i pored toga što su neki javno obećali da će sami da uklone plakate – kada prođu izbori. Na pokretanju prekršajnog postupka protiv svih koji su nedozvoljeno lepili plakate insistira i gradonačelnik Jene Maglai.

  Tipske kante

  Radnici “Čistoće i zelenila” krajem prošle nedelje podelili su stanovnicima Mesne zajednice Novo selo hiljadu besplatnih tipskih kanti za smeće, a podelom je u ovoj turi bila obuhvaćena teritorija počev od Ulice Frana Supila, odakle počinje Novo selo. Posude za smeće mogli su da preuzmu vlasnici kuće uz potpis.  U ovoj Mesnoj zajednici ima preko tri hiljade domaćinstava, i očekuje se da će, zavisno od raspoloživih sredstava Javnog komunalnog preduzeća, tipske kante biti uručene i ostalim građanima do kraja ove godine.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja