Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Subotičani poverenje dali SNS-u, DS ispod cenzusa
  22.03.2014.

  Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 16. marta

  pripremila: N Harminc

  Subotički birači najviše glasova na proteklim izborima dali Naprednjacima (34,87 odsto), dok je Demokratska stranka posle dugogodišnjeg vršenja vlasti ostala bez cenzusa (4,83 odsto)!

  Ukupan broj birača na teritoriji grada Subotica na republičkim izborima iznosio je 131. 691 lice, što je 227 birača više u odnosu na prethodne parlamentarne izbore 2012. godine, saopšteno je iz Gradske uprave.

  735_1.jpg

  Birači su glasali na 106 biračkih mesta, tri mesta manje u odnosu na prethodne izbore. Tri izborna mesta su ukinuta, jer su u medjuvremenu postala neuslovna za rad. Iz Gradske uprave su obavestili neveliki broj birača sa tih izbornih mesta, da glasaju na drugim najbližim biračkim mestima.  Organizovano je 106 biračkih mesta i jedno biračko mesto u zatvorskoj jedinici.  Rezultati izbora su potvrdili najveću snagu Srpske napredne stranke, pošto su izborne liste SNS-a dobile najveću podršku glasača, kako na parlamentarnim izborima, tako i na lokalnom nivou u Subotici, gde je zabeležena ubedljiva pobeda stranaka okupljenih oko koalicije naprednjaka.

  Najviše glasova su dobile liste SNS-a i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM). Lista “Aleksandar Vučić- Budućnost u koju verujemo“ (Srpska napredna stranka, Socijaldemokratska partija Srbije, Nova Srbija, Srpski pokret obnove, Pokret socijalista) osvojila je 34, 87 odsto glasova, SVM 29,47 odsto i koalicija oko Nove demokratske stranke 10,03 odsto glasova.

  U izbornim štabovima SPS-a i Nove demokratske stranke istakli su da su zadovoljni postignutim rezultatima u Subotici. Gradski odbor SPS-a ocenjuje, da su postigli istorijski rezultat i pokazali da imaju stabilno biračko telo, jer su u Subotici dobili bolji rezultat nego 2012.godine.

  Boris Tadić - Nova demokratska stranka - Zeleni, LSV - Nenad Čanak, Zajedno za Srbiju, VMDK, Zajedno za Vojvodinu, Demokratska levica Roma osvojili su 10,03 posto glasova. Ivica Dačić Socijalistička partija Srbije (SPS) u koaliciji sa Partijom ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), Jedinstvenom Srbijom (JS) osvojili su 6, 42 odsto glasova.

  Ispod cenzusa su Demokratska stranka za demokratsku Srbiju sa 4, 83 posto osvojenih glasova, a daleko ispod crte predviđenog cenzusa bile su liste Čedomir Jovanović - LDP, BDZS, SDU, Dosta je bilo - Saša Radulović, Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica, Dveri - Boško Obradović, Srpska radikalna stranka - Dr Vojislav Šešelj i Ujedinjeni regioni Srbije - Mlađan Dinkić, Treća Srbija - Za sve vredne ljude, Lista nacionalnih zajednica -BDZ-MPSZ-DZH-MRM-MEPEmir
  Elfić.

  Najmanje glasova, manje od po jedan odsto, osvojili su Crnogorska partija - Josip Broz, “Koalicija građana svih naroda i narodnosti (RDS - SDS)”, Grupa Građana “Patriotski front - Dr Borislav Pelević, Ruska stranka - Slobodan Nikolić, SDA Sandžaka - dr. Sulejman Ugljanin i Partija za demokratsko delovanje - Riza Halimi.

  Iz RIK-a su ocenili da su rezultati izbora pokazali, da se promenila politička scena, da je tome doprinelo ukrupnjavanje partija na sceni Srbije i da građani očekuju reformske promene i obećana radna mesta.  Politička scena je posle proteklih izbora promenjena dobrim delom zahvaljujući i glasačima iz Subotice, koji su osim naprednjacima poverenje dali u najvećoj meri i Savezu vojvođanskih Mađara, čiji lider je zadovoljan sa šest osvojenih mandata u Skupštini Srbije i očekuje razgovore o učešću u vlasti. Gubitnici na ovim izborima u Subotici bili su i predstavnici DS-a, jer ta stranka posle dužeg ušešća u vlasti u Subotici nije prešla cenzus, a prvi izborni poraz je doživeo i DSHV tokom poslednje decenije.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja