Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Obrazovanje
  Uskoro upis đaka prvaka
  23.03.2014.

  Školska godina je lagano na izmaku, što je nekima olakšanje, ali roditelji budućih đaka prvaka već razmišljaju o upisu svojih mališana u novu školsku 2014/2015-tu godinu.Sekretarijat za društvene delatnosti Grada Subotice oglasio se povodom toga ovih dana saopštenjem o uslovima za upis budućih prvaka. Kako je odlučeno, upis će se obavljati u periodu od 1. aprila do 30. maja, a uslovi su da se u prve razrede osnovnih škola mogu upisati deca koja će do 1. septembra 2014. godine imati najmanje šest i po godina (rođeni do 28. februara 2008. godine), odnosno, najviše sedam i po godina.Takođe, u prvi razred osnovne škole školske 2014/2015. godine mogu se upisati i deca koja će do početka školske godine (1. septembra 2014. godine) napuniti šest godina, i to nakon provere spremnosti deteta za polazak u osnovnu školu koju vrši psiholog škole primenom preporučenih standarda i postupaka.

  738_1.jpg

  Prilikom upisa dece, roditelji ne moraju nabavljati brojnu dokumentaciju.  Potrebno je da prilože Izvod iz matične knjige rođenih (nije potreban novi izvod), Uverenje o lekarskom pregledu deteta, odnosno, revakcinaciji (ovo uverenje izdaje na području Subotice Služba za zdravstvenu zaštitu žena i dece, u Ulici Đure Đakovića broj 14, a u naseljima van grada zdravstvene stanice u tom mestu).

  Roditelj, usvojilac, staratelj, odnosno organ starateljstva odgovoran je za upis deteta u prvi razred osnovne škole, koje je po važećem Zakonu u Srbiji obavezno.

  Koliko će ove godine koštati nabavka osnovnih stvari polaska deteta u prvi razred još je rano procenjivati, s obzirom na stalni rast cena, ali se ipak neke kalkulacije koje nisu ni malo optimistične za roditeljski džep već sada mogu napraviti. Iako su neki udžbenici za prve razrede besplatni, ostaje da se kupi mnogo toga od školskog pribora pa nadalje, a neke računice od prošle godine pokazuju da je opremanje đaka prvaka roditelje koštalo i do 20.000 dinara.

  A. Š.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja