Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.06.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Obrazovanje
  Jovanović: Nisam za skuplje školarine i kozmetičke reforme
  26.03.2014.

  Ministar prosvete, nauke i tehnološkog obrazovanja Tomislav Jovanović posetio Suboticu i Palić

  Tomislav Jovanović, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja posetio je krajem protekle sedmice Suboticu, gde je u Vikend naselju na Paliću obišao gradilište studentskog naselja, čija prva faza gradnje košta 180 miliona dinara, zatim je posetio Ekonomski fakultet, Srednju politehničku školu i Osnovnu školu „Sonja Marinković”.

  749_1.jpg

  U prisustvu ministra je potpisan sporazum sa senćanskom šećeranom “ Te-to”, koji će omogućiti studentima iz Sente obavljanje prakse u periodu od 15. jula do 15. avgusta.  Dekan Ekonomskog fakulteta dr Nenad Vunjak, ukazao je ministru Tomislavu Jovanoviću u kakvim uslovima radi ta obrazovna visokoškolska institucija, predstavio je funkcionisanje i planove vezane za odeljenje u Bujanovcu.

  - Za Ekonomski fakultet je od ključnog značaja funkcionisanje i obim stručne prakse koja studentima ovog fakulteta omogućava sticanje praktičnih saznanja.  Za studente je od velikog značaja i potpisani sporazum sa senćanskom šećeranom “ Te-to”, koji će omogućiti studentima iz Sente obavljanje prakse u periodu od 15. jula do 15. avgusta, rekao je dr Vunjak, naglašavajući ipak krucijalni uspeh Ekonomskog fakulteta u kontinuiranom ostvarivanju rezultata otvorenog odeljenja u Bujanovcu, gde se sprovodi uspešna nastava za studente drugih nacionalnosti.

  Ministar Jovanović je rekao da reforma visokog obrazovanja ne bi trebalo da bude samo kozmetička.

  - Suštinska reforma omogućava da nastavnički potencijal.  radi u takvim uslovima da s epotencijal institucije i studenata ne ugrožava. Uz poštovanje najvišeg nivoa autonomije obrazovnog i naučnog procesa, nužno je stvoriti jedinstvene uslove realizacije visokog obrazovanja, kako u izboru nastavnog kadra, valorizacije kvaliteta aktivnosti, vrednovanja angažovanja studenata, ne samo u okviru istog univerziteta, već i na nivou čitave visokoškolske zajednice, rekao je ministar Jovanović.  On je naglasio i važnost jedinstvenog visokoškolskog obrazovanja, navodeći da je on zasnovan na odgovornosti i jedinstvenim kriterijumima tokom svih godina studija.

  - Ne slažem se sa najavom pojedinih fakulteta o povećanju školarina, izneo je svoj stav Jovanović.  Ministar je obišao radove na izgradnji Studentskog odmarališta na Paliću, gde je u toku prva faza radova, a investicija prve faze košta oko 180 miliona dinara.U planu je da se Studentsko odmaralište završi do početka školske 2015/2016 godine.

  - Ideja ministarstva je da se stvore uslovi za privlačenje studenata iz inostranstva, a rezultat ovih nastojanja neće doprineti samo razvoju univerzitetskih centara, već ukupnom razvoju tih gradova. Dovršetkom ovog značajnog objekta na Paliću bi mogao da bude otvoren značajan centar za studente čitavog regiona, koji će da obezbedi evropske standarde, kako je predviđeno planom, rekao je pored ostalog ministar Jovanović.

  N.H.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja