Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  Komunalne vesti
  01.04.2014.

  Nova laboratorija

  Svetski dan vode, 22. mart, Javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” danas je obeležilo zajedno sa 52. godišnjicom osnivanja preduzeća.  U krugu “Vodovoda” otvorena je renovirana laboratorija za ispitivanje kvaliteta otpadne i pijaće vode i održana je promocija knjige doktora Dušana Lukića iz Sombora “Osnove menadžmenta vodovoda”. U okviru teme ovogodišnjeg Svetskog dana vode “Voda i energija”, u “Vodovodu” ističu da se na prečistaču otpadnih voda tretmanom mulja iz biogasa dobija 40 odsto struje potrebne za rad uređaja, i da će višak kilovata proizvedenih na ovaj način uskoro biti distribuiran u elektromrežu.

  Legalizacija

  Konačan bilans zahteva podnetih za legalizaciju bespravno podignutih objekata u Subotici je 17.500, kažu u Službi za građevinarstvo. Oko pedeset odsto prijava do sada pristiglih, u tri roka koja su bila data za podnošenje, je rešeno, a Služba je sačinila Pravilnik o utvrđivanju naknade za uređivanje građevinskog zemljišta, čije plaćanje je jedan od uslova u postupku legalizacije.  Zakon o legalizaciji ostavio je opštinama da propišu merila za obračun visine te naknade, a predlog subotičkog Pravilnika naći će se pred odbornicima na narednoj sednici Gradske skupštine.

  Podela kanti

  Radnici “Čistoće i zelenila” podelili su na području Mesne zajednice Novo selo oko 1600 od 2500 tipskih kanti za smeće, koliko je predviđeno za domaćinstva u ovom delu grada. Podela će se nastaviti i naredne dve nedelje, a oni koji posudu za smeće nisu dobili jer nisu zatečeni kod kuće, mogu da je podignu u prostorijama deponije u Aleksandrovu ili da se informišu na telefon 620-888. Da bi izišli u susret građanima koji nisu u mogućnosti da lično dođu po kantu, u “Čistoći” planiraju da nakon završetka podele još jednom obiđu teritoriju Mesne zajednice i na adrese onih koji ih nisu dobili isporuče ove tipske posude za smeće.

  Isključenja

  Subotička Elektrodistribucija, po nalogu “EPS Snabdevanja”, počela je obimnu akciju isključenja potrošača koji ni posle upozorenja koje im je stiglo početkom marta nisu isplatili dugovanja po decembarskom računu.  Ovoga puta ne postoji mogućnost sklapanja sporazuma o odloženom plaćanju, a na listi za isključenja su svi koji duguju više od 10.000 dinara. U pitanju je nekoliko stotina dužnika, obustava isporuke električne energije je u toku i jedini način da se izbegne jeste da se što pre izmire obaveze.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja