Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Obrazovanje
  Profesori učili mađarski jezik
  10.04.2014.

  Pet profesora Srednje medicinske škole u Subotici pohađalo je kurs mađarskog jezika na Otvorenom univerzitetu u Subotici, sa ciljem da se unapredi komunikacija sa roditeljima i učenicima jer se nastava u školi odvija dvojezično.

  U okviru projekta, održane su 22 radionice gde se govorilo o važnosti dvojezične komunikacije u zdravstvu.

  — Ovaj projekat nadovezuje se na prethodno odobreni sa kojim smo izradili CD medicinskog srpsko-mađarskog rečnika namenjenog učenicima Medicinske škole. Cilj je prevazići jezičke barijere , da se razvija osećaj tolerancije i pozitivan stav prema drugoj jezičkoj grupaciji — rekla je Nataša Perčić, koordinator projekta.

  Struktura radionica je bila podeljena na tri dela, i to kroz komunikaciju u zdravstvu kroz koju su učenici bili upoznati sa komunikacijskim veštinama, i faktorima koji doprinose uspešnoj komunikaciji. Drugi deo je predstavljao praktičnu primenu multimedialnog CD-a u kabinetu za informatiku, dok je treći deo bio posvećen završnom testu kao dodatnom motivacionom faktoru za učenike koji su uspešno odradili 60% testa i dobili ocenu 5 iz zdravstvene nege, oblast lik medicinske sestre.

  Sredstva za izradu srpsko-mađarskog rečnika nastalog u radu dobijena su od Pokrajinskog sekratarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice. U njemu je sadržano 200 reči najneophodnijih u komunikaciji sa pacijentom u bolnici, a u prikupljanju reči pomagali su učenici škole. Svi učesnici radionica dobili su na poklon multimedialni pogram medicinskog srpskomađarskog rečnika, kako bi mogli sami dalje radi.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja