Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  Komunalne vesti
  14.04.2014.

  Radanovac

  U Radanovcu planiraju da izgrade 800 metara vodovodne mreže na Vencu Bratstva i jedinstva, a za to su obezbeđena pokrajinska sredstva. Prošle godine, iz preostalih sredstava samodoprinosa, koji je završen 2011.  godine, u Palminoj ulici položeno je oko 700 metara vodovodnih cevi. Novac su udružili Mesna zajednica i Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“. Iako u Radanovcu sada već postoji 17 kilometara vodovodne mreže, na nju je priključeno svega 250 domaćinstava, a u Mesnoj zajednici smatraju da je tome uzrok slabo materijalno stanje građana i predlažu da „Vodovod“ snizi cene priključaka i omogući plaćanje na rate.

  Novi računi

  Na adrese Subotičana trebalo bi već da su stigli novi računi za električnu energiju. U Elektrodistribuciji Subotica kažu da je u toku njihovo izdavanje i distribucija, a trebalo bi da budu čitljiviji i jasniji za građane. Na prednjoj strani računa nalaziće se podaci o potrošnji struje u kilovat-satima, zaduženje u dinarima i RTS pretplata, uz grafi čki prikaz potrošnje u proteklih godinu dana. Na poleđini računa biće detaljni podaci o potrošnji i ceni struje po zonama i tarifama, sa podacima koliko je procenata struje potrošeno u kojoj zoni.

  Bikovo

  U Mesnoj zajednici Bikovo smatraju da bi proširenjem Bikovačkog puta zbog izgradnje Regionalne deponije smeća bilo neophodno izgraditi i trotoare uz put, zbog bezbednosti meštana. U planu Mesne zajednice za ovu godinu je uređenje atarskih puteva i zahtev da se osposobi stari pružni prelaz iza sela, kako bi se kod transporta repe izbegao prolaz teških teretnih vozila kroz naselje.  Planira se i parking ispred škole i ambulante.

  Energetska efikasnost

  Gradonačelnik Subotice Jene Maglai doneo je rešenje o obrazovanju Radne grupe za izradu Programa i plana energetske efi kasnosti. Koordinator osmočlane grupe, sačinjene od predstavnika javnih i javnih komunalnih preduzeća je Marko Vicko, izvršilac za poslove privrede i energetike Gradske uprave. Zadatak Radne grupe je da do 15. septembra izradi Plan i program energetske efi kasnosti na nivou Subotice i da ga dostavi gradonačelniku.

  Kante

  Posle Mesne zajednice Novo selo, u kojoj je nove, tipske kante za smeće dobila većina domaćinstava, njihova podela je u toku na području Novog grada u broju od 830 posuda. Uz nove kante “Čistoća i zelenilo” građanima dostavlja i obaveštenje u kojem stoji da osim smeća u tipskim kantama odnose i otpad koji je u zavezanim džakovima kao i uvezane snopove granja u veličini od 50 santimetara. Ukoliko je đubre u malim plastičnim kesama, raznim šerpama, posudama od farbe, kartonskim kutijama, papirnim džakovima i slično, radnici “Čistoće” ga neće odneti.

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja