Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Politika
  Pastor: SVM dobio funkcije državnih sekretara
  17.04.2014.

  Ištvan Pastor, lider Saveza vojvođanskih Mađara, u utorak 15. aprila je na konferenciji za štampu izjavio, da je nakon njegovog razgovora sa liderom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem o formiranju nove Vlade, sada sasvim izvesno da će SVM u novoj Vladi Srbije dobiti funkcije više državnih sekretara.  - Nećemo imati ministarstva, ali će SVM imati funkcije državnih sekretara u ministarstvima, zadužene za resore infrastrukture, privrede, poljoprivrede, zdravstva i socijale, potpredsednike skupštinskih odbora za evropske integracije i poljoprivredu, kao i članove u više odbora u Skupštini Republike Srbije, objasnio je Pastor.  Pastor je rekao i da je sa Vučićem razgovarao u četiri oka oko učešća SVM-a u državnoj vlasti, te da je obavestio predsedništvo stranke čiji je lider o detaljima pregovora.

  830_1.jpg

  - Predsedništvo SVM-a je prihvatilo sve dogovore sa Vučićem, pa očekujemo da se narednih dana i formalno urede ti odnosi, a oni našoj stranci donose poziciju da budemo aktivni igrači i učesnici u odgovornim državnim poslovima za budućnost Srbije, rekao je Pastor.  Lider SVM-a je izneo i očekivanja da će koalicioni dogovor sa Srpskom naprednom strankom biti potpisan sledeće nedelje, kao i uverenje da je opravdana odluka SVM-a da bude deo buduće Vlade.

  - Prihvatili smo ozbiljne zadatke kao stranka, ali verujemo da će i Srbija uspeti da načini iskorak iz trenutnog stanja, kako je to potvrđeno i u praksi nekih drugih država. Smatram da su resori u kojima imamo državne sekretare ključni za reforme u državi, što nam je bilo važnije od potpredsedničkog ili ministarskog mesta u Vladi, što je SVM-u bilo ponuđeno, rekao je Pastor.

  On je istakao i da ima šansi da SVM ponudi stručnjaka u užem timu budućeg premijera Aleksandra Vučića. Stavovi Ištvana Pastora su pohvaljeni kao realni od strane više političkih analitičara, koji smatraju da je lider SVM-a, kao regionalne stranke nacionalnih manjina, želeo da obezbedi najbolji i stabilan status, kakav je imala samo u periodu Đinđićeve Vlade.

  N. Harminc

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja