Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  Komunalne vesti
  26.04.2014.

  POČINJE REMONT

  „Toplana“ je u utorak, 22. aprila, i zvanično završila grejnu sezonu, a istog dana počeli su radovi na remontu 22 kilometra toplovodne mreže u gradu. U pitanju je posao vredan 2 miliona evra, koji se fi nansira kreditom nemačke KFW banke i koji treba da bude okončan do 15. septembra. Radiće se po etapama. U prve dve do 31. maja obuhvaćene su Štrosmajerova ulica, Matka Vukovića, Sečenji Ištvana i druge, dok je rok za rekonstrukciju duž Aleje Maršala Tita sa prelaskom preko ulice Miloša obilića, Cara Lazara do ukrštanja sa ulicom Petra Lekovića i okolinom 20.juli.

  PREMA GRANICI

  U Bajmoku napreduju radovi na proširenju Njegoševe ulice, koja vodi prema budućem graničnom prelazu Bajmok-Bačalmaš. Izvođač radova, koji se fi nansiraju preko IPA programa prekogranične saradnje Srbije i Mađarske, je Kompanija „Voj-put“. Kolovoz u dužini od 1300 metara će se proširiti u naselju, a izvan Bajmoka sagraditi još 4700 puta prema granici. Planirano je da se radovi završe do kraja maja, a izgradnja graničnog prelaza očekuje se u toku naredne godine. Sa mađarske strane, put i objekti graničnog prelaza, već su završeni.

  KO KONTROLIŠE VAZDUH?

  Zbog smanjenih sredstava u budžetu grada i izmena u Zakonu, Zavod za javno zdravlje prvi put je, posle 24 godine, prestao sa analizama kvaliteta vazduha, pošto je ugovor sa lokalnom samoupravom istekao. U Službi za zaštitu životne sredine očekuju da će u maju biti raspisana javna nabavka za obavljanje monitoringa i da će se od 1. juna znati ko će u narednih godinu dana obavljati aerobiološka ispitivanja.  Doći će i do izmena u broju i lokacijama mernih mesta u gradu i jedno novo merno mesto treba da bude kod Bolnice. U budžetu je za praćenje kvaliteta vazduha za ovu godinu namenjeno 6 miliona dinara. Posle dužeg vremena i većeg broja zahteva, deo ulice Save Kovačevića, od Tesline do ulice Josipa Kraša, od 23. aprila postao je jednosmeran. Postavljena je saobraćajna signalizacija i pravac kretanja saobraćaja uspostavljen je od Tesline ulice ka ulici Josipa Kraša. Ovo je, osim smirivanja saobraćaja, značajno i zbog toga što predstoji proširenje kolovoza u teslinoj ulici na pet metara.

  JEDNOSMERNA

  Posle dužeg vremena i većeg broja zahteva, deo ulice Save Kovačevića, od Tesline do ulice Josipa Kraša, od 23. aprila postao je jednosmeran.  Postavljena je saobraćajna signalizacija i pravac kretanja saobraćaja uspostavljen je od Tesline ulice ka ulici Josipa Kraša. Ovo je, osim smirivanja saobraćaja, značajno i zbog toga što predstoji proširenje

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja