Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 18.06.2018. Ponedeljak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Alkohol i gušobolja „kvarili” slavlje
  28.04.2014.

  Hitna služba Doma zdravlja bila prebukirana za praznike

  Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja tokom praznika imala je povećan broj poziva građana. U proseku je obavljeno čak 100 pregleda tokom 24 časa, što je izuzetno veliki broj poziva ovoj službi, a pacijenti su se najčešće javljali zbog gušobolje, kao i bolova u leđima. Takođe je zabeleženo i nekoliko slučajeva izlazaka na teren zbog pacijenata u akutnom napitom stanju.

  873_1.jpg 

  — Samo krajem prošle nedelje broj lekarskih intervencija povećao se na 50 za 24 sata. Verovatno je hladno vreme doprinelo učestalim pozivima pacijenata koji imaju povišen krvni pritisak, gušenje i bolove u grudima.  Tri pacijenta su vožena zbog akutnog infarkta srca na Institut za kardio-vaskularne bolesti Sremska Kamenica, iz kućnih uslova. U nedelju i ponedeljak, broj poziva za 24 sata se smanjio na 38, ali je zato bilo više intervencija na javnim mestima, zbog pacijenata u akutno napitom stanju — rečeno nam je u piar službi subotičkog Doma zdravlja.U ambulanti Službe je samo tokom četiri dana praznika, pregledano oko 400 pacijenata.  Pored gušenja, povišenog krvnog pritiska, bolova različite etiologije, pacijenti su se javljali i zbog povišene temperature, infekcija gornjih i donjih disajnih puteva. Tehničari su istovremeno podelili 350 terapija (injekcije i previjanja) u kućnim uslovima teško obolelim i nepokretnim pacijentima, što je takođe povećan broj u odnosu na uobičajeno stanje.

  Lekari kažu da su pogoršanom zdravstvenom stanju građana koji su se javljali za pomoć doprineli i promenljivi vremenski uslovi, ali pre svega neadkvatna ishrana i neodgovorno ponašanje zbog prekomernog uzimanja alkohola i hrane tokom praznika.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja