Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 19.08.2018. Nedelja
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  Komunalne vesti
  02.05.2014.

  Povezivanje

  Mogućnost razvoja prekograničnog saobraćaja između Srbije i Mađarske bila je tema “Foruma stanovništva” koji je održan u petak u sali Nove opštine. Reč je o razvojnoj strategiji od 2014. do 2020. godine i unapređenju obostranih ekonomskih i personalnih kontakata, o podsticanju razvoja zapostavljenih regija i opština kao i boljem korišćenju resursa putem povezivanja saobraćajnih mreža dve zemlje.  Neophodna sredstva obezbediće se delom iz Evropske unije a delom učešćem Srbije i Mađarske.

  Iskustva

  U organizaciji Komisije za međunarodnu saradnju Inženjerske komore Srbije u Subotici je održan skup na kojem su inženjeri Regionalnog centra Subotica upoznati sa načinom i metodima rada kolega iz susedne Mađarske u cilju realizacije ideje o međusobnoj saradnji između dva regionalna centra. Održana su predavanja “Slivno područje Palićkog jezera”, “Uticaj subotičkog prečistača otpadnih voda na Palićko jezero”, “Obnova 110-to godišnjeg Segedinskog vodotornja na Trgu Sent Ištvan” i “Iskustva mađarskih inženjera u primeni eurokodova”.  Očitavanje Završeno je redovno prolećno očitavanje vodomera u blizu 32 hiljade domaćinstava u Subotici.  Obračun, koji će obuhvatiti potrošnju za proteklih šest meseci, stići će na adrese potrošača u maju. Za novembar i decembar na iznos računa biće zaračunat porez na dodatu vrednost od 8, a za preostala četiri meseca 10 odsto.  Novina je da će stanovnicima vangradskih mesnih zajednica i naselja računi prvi put stići poštom.

  Skuplja struja

  Tržište električne energije najverovatnije će biti otvoreno za domaćinstva i male kupce od 1. jula, a domaćinstva mogu i treba da očekuju poskupljenje struje, jer je trenutna cena ispod one koja omogućava da se grade nove elektrane i obezbedi sigurnost u proizvodnji struje”, rečeno je danas na skupu “Regionalno tržište električne energije” u Beogradu. Član Saveta Agencije za energetiku Republike Srbije Ljiljana Hadžibabić nije mogla da precizira za koliko bi struja za domaćinstva mogla da poskupi, a pomoćnik ministra energetike Dejan Trifunović je rekao da je ona sada oko 30 odsto niža od tržišne. Domaćinstva će moći da izaberu snabdevača,ali neće moći da ga promene ukoliko imaju dugovanja.

  Mali Bajmok

  Za Praznik rada, 1.maj, Mesna zajednica Mali Bajmok organizovaće humanitarnu akciju na Paliću za najmlađe, socijalno ugrožene komšije. Tokom prvomajskih praznika deca iz socijalno ugroženih porodica, stanovnici Malog Bajmoka, moći će da dobiju besplatan obrok na Paliću. Štand Mesne zajednice će biti vidno obeležen, a roditelji do srede mogu da se jave u prostorije Mesne zajednice gde će dobiti bonove. Na Paliću će biti organizovano i druženje u Zoološkom vrtu, koji će mališani besplatno posetiti, a održaće se i kreativna radionica tokom koje će deca moći da savladaju veštinu pravljenja nakita i drugih različitih ukrasa uz nadzor umetnika.

  MR

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja