Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Nova laboratorija u Zavodu za javno zdravlje
  17.05.2014.

  Subotički Zavod za javno zdravlje dobio je u utorak, 13. maja, novu laboratoriju namenjenu ispitivanju poljoprivrednih proizvoda biljnog porekla.  Novu opremu na upotrebu predao je Majkl Kirbi, američki ambasador u Srbiji, koji je istakao da se na ovaj način želi pomoći Srbiji u pristupanju Evropskoj uniji.  Naglasio je da je za to neophodno sprovođenje reformi i uvođenje strožijih kriterijuma, kada je u pitanju bezbednost hrane.

   952_1.jpg

  Skupu je prisustvovao i Jene Maglai, gradonačelnik, koji je između ostalog rekao da je Subotica region sa bogatom poljoprivrednom proizvodnjom i da će se nabavkom nove opreme u Zavodu, u velikoj meri pomoći i u samoj edukaciji poljoprivrednika o plasiranju svojih proizvoda na tržište i povećanju izvoza.

  Nova oprema u ZZJZ nabavljena je uz pomoć USAID Agencije za međunarodni razvoj, a vredna je oko 95.000 dolara.  U laboratoriji će se sprovoditi analiza i kontrola kvaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz regiona, a najviše će se ispitivati prisustvo pesticida u hrani.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja