Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Obrazovanje
  Pravo - teorija i praksa
  20.05.2014.

  Na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe Novog Sada - visokoškolske jedinice Subotica, u utorak, 13. maja održana je javna tribina za studente o najvažnijim pitanjima vezanim za pravo i njegovu primenu u teoriji i praksi.

  962_1.jpg

  Koja su prava i obaveze poreskih obveznika, da li su poreska kultura i poreski moral na visokom nivou, kako se popunjava poreska prijava - porez po odbitku, izmenjena i informativna prijava, karakteristike utvrđivanja, redovne i prinudne naplate poreza, odnosno poreska krivična dela i poreski prekršaji, samo su neka od pitanja na koje je odgovore studentima davala dr Radica Šipovac - profesor na međunarodnopravnoj i privrednopravnoj katedri Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

  – Građani su dobronamerni, poreski moral i kultura su visoki, to se odnosi posebno na Vojvodinu, ali ne možemo da očekujemo od starijih sugrađana da ispravno popune obrasce a i zakonski pojmovi su im često nejasni. Zato se trudimo da im približimo “papirologiju” vezanu za poreske obrasce, a studentima približimo pojam prava kojeg uče u teoriji, sa praksom koja ih čeka po završetku studija - rekla je prof.  Šipovac.

  Ovo je jedna u nizu tribina na kojoj stručnjaci iz određenih oblasti studentima koji stiču teoretska, približe i neka praktična znanja. Akreditovana jedinica Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Subotici funkcioniše od prošle godine, a trenutno je u toku upis za narednu akademsku godinu.

  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja