Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 21.08.2018. Utorak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Komunalije
  Zamena toplovoda na 12,5 kilometara
  26.05.2014.

  Iz JKP „Subotička toplana” najavljuju početak radova na novoj investiciji

  Vrednost investicije zamene toplovodnih cevi, na relaciji od oko 12,5 kilometara, na više lokacija u Gradu, iznosi oko 2,3 miliona evra, dok ukupan kreditni ugovor sa Nemačkom razvojnom bankom KFW iznosi 4,6 miliona evra, a namenjen je za modernizaciju sistema JKP “Subotičke toplane” i podstanica.

  988_1.jpg

  JKP “Subotička toplana” počela je rekonstrukciju toplovoda, a tim radovima planira da smanji gubitke u transportu toplotne energije, čime će to preduzeće moći da ostvari značajne finansijske uštede.

  Kako je istakao nedavno za Subotičke novine v.d. direktor preduzeća Dervo Ahmetović, ova investicija se realizuje zahvaljujući kreditnom ugovoru sa Nemačkom razvojnom bankom KFW, a planirani radovi u okviru investicije svrstaće Suboticu u gradove u Srbiji sa najsavremenijim sistemom daljinskog grejanja.

  – U toku su tehnološki savremeniji radovi na zameni toplovodnih cevi, u ukupnoj dužini od 12,5 kilometara, a biće zamenjeno oko 25 kilometara cevi. Radovi su u toku, a započeti su pre oko tri nedelje. Plan je da budu završeni do početka naredne grejne sezone, a verujemo da će usporavanje prouzrokovano padavinama biti nadoknađeno, istakao je Ahmetović.  Radovi su planirani na Radijalcu, kod zgrade „Jadran” i u Mesnoj zajednici Prozivka.  Angažovano je oko sto radnika za poslove i na lokacijama kod Bolnice, SUP-a, u Kertvarošu i kod autobuske stanice.

  – Završetkom radova “Subotička toplana” ostvariće finansijske uštede, jer će novim toplovodima znatno biti smanjeni gubici toplotne energije u distributivnoj mreži. Posao će biti završen do kraja sezone, a Subotica će dobiti u novoj sezoni još savremeniji toplovodni sistem. Radovi su finansirani preko kreditnog ugovora Republike Srbije i Nemačke razvojne banke KFW. Ukupna vrednost aranžmana koji se odnosi na Suboticu vredan je 4,6 miliona evra, a od toga vrednost zamene toplovoda iznosi 2,3 miliona evra. Ugovorenim novcem će biti finansirana i zamena podstanica i dalja modernizacija sistema upravljanja u JKP “Subotička toplana”, jer su to standardi koje zahteva i EU, istakao je Ahmetović.

  N. Harminc

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja