Naslovna stranaDetoxLand Pionir - Medeno Srce
Danas je 22.06.2018. Petak
NAJČITANIJE
   
  NAJNOVIJI BROJ
   
  Godina I, Broj 16
    16. jun 2017.


   
  2_4.jpg
   

   

   

   
   
   
   
  Zdravstvo
  Hitnoj službi upućeno drastično više poziva
  26.05.2014.

  Zbog višednevnih kiša i promene vazdušnog pritiska

  Hitna služba je imala minulog vikenda drastično povećan broj poziva pacijenata i građana kojima je bila potrebna lekarska intervencija. Kiša koja je padala skoro neprekidno, kao i nagle promene vazdušnog pritiska, uticale su na zdravlje velikog broja Subotičana. Jedan pacijent je transportovan na Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremsku Kamenicu, zbog akutnog infarkta srca.

  989_1.jpg

  Tako su samo u nedelju, lekari Hitne službe na terenu intervenisali čak 53 puta. Najčešće tegobe zbog kojih su pacijenti zvali su bolovi u grudima, gušenje i povišen krvni pritisak.

  Ništa manje posla nije imala ni ambulanta Službe, gde se javio veliki broj pacijenata.  Registrovano je čak 200 pregleda za tri dana, što praktično znači da je broj onih koji su tražili pomoć drastično rastao, zbog meteoroloških uslova i naglih promena vazdušnog pritiska. Za 24 časa bilo je prosečno 66 pregleda, a intervencije u ambulanti bile su uglavnom zbog gušenja, visokog pritiska, nervoze, hroničnih bolova i povreda.

  Pomaže i sindikat

  Sindikat medicinskih sestara i tehničara Srbije, Osnovna organizacija Dom zdravlja Subotica prikupljaju do petka, 23. maja, novčanu i drugu pomoć u vidu odeće, ćebadi, dečije hrane, sanitarija, pelena, konzervi i slično. Pomoć je moguće donirati u vremenu od 9 do 16 časova.


  A. Šiška

  Cenovnik Subotičkih Novina

  Apoteka Subotica

  4_22.jpg

  Kuća zdravlja

  4_20.jpg

  Zoo Palić

  NorDent

  Suboticagas

  Vojput

  Dom zdravlja