Slobodan
03-12-2018
0

Dugo očekivani projekat koji će doneti neophodan vetar u leđa razvoju turizma na obali jezera Palić, mogao bi ubrzo da ugleda svetlost dana. Prema najavi gradonačelnika Subotice  Bogdana Labana, Turistički centar Palić će u narednih godinu dana biti obogaćen sadržajima modernog Wellness i Spa centra sa Aqua parkom.  Javna nabavka za izgradnju ovog kapitalnog projekta je završena,  i u Gradskoj upravi očekuju da tokom decembra polaganjem kamena temeljca započnu radove.

„Projekat je veoma bitan za naš grad i radićemo ga u dve faze. U prvoj fazi biće uloženo 320 miliona dinara, a kroz projekciju republičkog, pokrajinskog i našeg budžeta u drugu fazu biće uloženo 750 miliona dinara. Verujem da ćemo sa ovim ulaganjima za godinu dana imati sa čime da se pohvalimo i da će Palić konačno imati moderan sadržaj Wellness i Spa centar sa Aqua parkom vrednosti 10 miliona eura.“ izjavio je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice.

Kako je istakao gradonačelnik Laban u razgovoru sa novinarima, u projektu na 4 hektara predviđeni su otvoreni i zatvoreni bazeni različitih dimenzija i namena a neki od njih biće i sa termalnom vodom.Ponudu će upotpuniti wellness i spa sadržaji za opuštanje, relaksaciju i zdravlje svih korisnika, što je u skladu sa zvaničnim Master planom Palić i Programom razvoja turizma na Paliću koji je usvojen sa ciljem da se turistički centar sistemski uredi i pozicionira u top turističke destinacije. 

Do sada je urađeno mnogo na unapređenju postojeće turističke infrastrukture ali je nesumljivo da će najavljena realizacija kapitalne investicije udahnuti nov život turizmu na Paliću.


Komentari

Napravi NalogPrijavi se