Slobodan
15-11-2019
0

Grad Subotica je u budžetu za 2019 godinu predvideo ukupno 105 miliona dinara za rekonstrukciju i rehabilitaciju gradskih ulica. Tokom ove godine zahvaljujući  izdvojenim sredstvima iz gradskog budžeta, rehabilitovano je 4,5km ulica i 5km trotoara, a u toku je rekonstrukcija kolovoza u ulici Braće Majer.

 

„Plan koji smo napravili za ovu godinu, obuhvatio je i ulicu Braće Majer od Karađorđevog puta do Aleje Maršala Tita u dužini od 660m. Kompletna ulica dobiće novu asfaltnu podlogu habajućeg sloja debljine 5cm. Ulica je dužine 6m stoga nije neophodno da se dodatno proširi, ali je novi asfalt neophodan i to će uskoro biti urađeno.“ rekao je Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje i dodao:

„Juče smo završili ulicu Ferenca Sepa u dužini od 320m. Duž ulice postavljen je novi sloj asfalta, a sam kolovoz proširen je sa 4 na 5 metara.  Od prošle godine mi radimo na proširenju ulica, primer je Miloša Obilića koju smo proširili radi lakšeg odvijanja saobraćaja. Naredne nedelje nastavljamo sa proširenjem kolovoza u ulici Matije Gupca od Kumičićeve do Blaška Rajića u dužini od 500m gde će umesto dosadašnja 4 metra, kolovoz biti produžen na 5 metara, a u planu su i radovi u Palmotićevoj ulici.“

Tokom ove godine urađena je Ulica Dimitrija Tucovića u dužini od 200 metara, završeni su radovi na asfaltiranju Majšanskog puta, od kružnog toka u 51. Divizije do Ulice Isidore Sekulić, a novi asfalt dobile su i ulice Jovana Jovanovića Zmaja, Bose Milićević i Narodnog fronta u MZ Peščara.

 

Pored rehabilitacije ulica i trotoara u toku su radovi u ulici Maksima Gorkog na izgradnji traka za skretanje ulevo u ulicu Braće Radić, Prvomajska i Štrosmajerova. Po rečima Predraga Radivojevića, radovi će biti gotovi do 25. decembra kako je navedeno u ugovoru sa izvođačem radova. Do sada je jedan deo trase urađen, postavljen je novi asfalt a najveći izazov za izvođače radova su magistralni podzemni vodovi  EPS-a i Telekoma, kao i određene cevi, na koje moraju da obrate posebnu pažnju kako ne bi došlo do nepredviđenih situacija i havarija. Dok traju radovi do kraja godine može se očekivati privremeno zatvaranje sporednih ulica za saobraćaj.


Komentari

Napravi NalogPrijavi se