Slobodan
05-12-2019
0

Na književnoj večeri, u četvrtak 12. decembra, u svečanoj sali Srpskog kulturnog centra „Sveti Sava” u Subotici, biće održana promocija knjige  Đorđa Randelja, "Patrijarh Pavle, svetac kojeg smo poznavali". 

Kako je najavio SKC „Sveti Sava” u Subotici, gosti na subotičkoj promociji knjige  su Predrag Maravić i Đorđe Randelj, autor knjige "Patrijarh Pavle, svetac kojeg smo poznavali".

„Knjiga je napisana posle smrti patrijarha Pavla, 44-og patrijarha na tronu Svetog Save, a autor Đorđe Randelj napisao je to delo sa namerom da približi neverovatan i jedinstven život čoveka, koji je, u najgorih 20 godina novije srpske istorije, spasao obraz i dušu našem narodu. Knjiga je doživela četiri izdanja i nedavno je, po zapovesti novog patrijarha srpskog Irineja, prevedena i na engleski jezik – izašla je uz njegov blagoslov, u izdanju Patrijaršije SPC. Danas se ta knjiga može dobiti u svim crkvama i svim eparhijama naše SPC od Nemačke i Austrije do Amerike, Kanade i Australije, ali autor Randelj kaže, da je nije morao ni prevoditi, jer Srbi u Čikagu ili recimo Torontu, više vole da je imaju na srpskom nego na engleskom jeziku”, rečeno je u najavi SKC-a promocije knjige o patrijarhu Pavlu.

Patrijarh Pavle je bio poglavar Srpske pravoslavne crkve od 1990. do 2009. godine, a ostavio je neizbrisiv trag u novijoj srpskoj istoriji. Krasili su ga skromnost, poštenje, mudrost i pristupačnost čoveka iz naroda. Namera knjige je da se sazna kakav je duhovni vođa patrijarh


Komentari

Napravi NalogPrijavi se